ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!
ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ! ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
ENIAIO ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

29/1/12

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»




Αδέρφια εργάτες: συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στο δίκαιο αγώνα σας, στη μάχη που δίνεται ενάντια στους καπιταλιστές οι οποίοι έχουν μαζί τους το κράτος, τους νόμους, την αστυνομία, την Τρόικα, την κυβέρνησή της.



Στη μάχη αυτή που δίνεται για την υπεράσπιση των ιστορικών καταχτήσεων της εργατικής τάξης και με την ενότητά σας ενάντια στις απολύσεις, αποτελείτε φάρο, οδηγό και πρότυπο για ολόκληρη την εργατική τάξη. Δεν είστε μόνοι σας. Μαζί σας είναι όλοι οι εργάτες που χτυπήθηκαν και χτυπιούνται απ’ τους καπιταλιστές. Στο δίκαιο αγώνα σας χτυπάει δυνατά η καρδιά ολόκληρης της εργατικής τάξης. Η νίκη σας θα δώσει φτερά σε ολόκληρη την εργατική τάξη.



Αδέρφια εργάτες:


Η καπιταλιστική κρίση αποδεικνύει ότι ο σαπισμένος και γερασμένος καπιταλισμός αδυνατεί να διασφαλίσει στην εργατική τάξη, τα στοιχειώδη, τα απαραίτητα: εργασία, αξιοπρεπές μεροκάματο και εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, δωρεάν δημόσια υγεία-πρόνοια-παιδεία, αξιοπρεπή διαβίωση για τους άνεργους.



Οι καπιταλιστές για να ξεπεράσουν την κρίση τους, για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους, πρέπει να περάσουν σαν οδοστρωτήρας πάνω απ’ τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις μας. Μέση λύση σε περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης δεν υπάρχει!



Ή αυτοί ή εμείς! Άμεσος, ιστορικά επίκαιρος, πολιτικά και οικονομικά δυνατός είναι ο στόχος της επαναστατικής ανατροπής του καπιταλισμού. Σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συγκεντρωθούν όλες οι δυνάμεις της εργατικής τάξης. Οι συνθήκες είναι ώριμες και η παραμικρή καθυστέρηση και ολιγωρία θα φέρει σε δεινή θέση το εργατικό κίνημα.



Το μέγεθος των γεγονότων που συνέβησαν την προηγούμενη περίοδο αποδεικνύει την ιστορική ανάγκη παρέμβασης του εργατικού κινήματος προς την οριστική επίλυση του κυβερνητικού προβλήματος της Ελλάδας με την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών από την εργατική τάξη. Η ευθύνη αυτή μπορεί να αναληφθεί και να πραγματωθεί με την ανάδειξη, την εγκαθίδρυση εργατικής κυβέρνησης η οποία με ένα μεταβατικό πρόγραμμα εξουσίας θα οδηγήσει τα πράγματα στην οριστική λύση του ζητήματος της εξουσίας, το οποίο ήδη έχει τεθεί εκ των πραγμάτων, θα οδηγήσει στην εργατική εξουσία.



Μπροστά στο κατεπείγον που δημιουργεί η κρίση, οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη πρέπει, εδώ και τώρα, να οικοδομήσουν ενιαίο εργατικό μέτωπο, πράμα που έκαναν οι δυνάμεις του κεφαλαίου δημιουργώντας ενιαίο μέτωπο των κομμάτων τους, και να θέσουν εδώ και τώρα ζήτημα εξουσίας. Οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη πρέπει να καταθέσουν πολιτική πρόταση εξόδου απ’ την παρούσα κρίση απ’ τη σκοπιά της εργατικής τάξης και πρόταση εξουσίας η οποία συμπυκνώνεται στο σύνθημα «εργατική κυβέρνηση». Η εργατική κυβέρνηση θα αποτελεί την κυβέρνηση των εργατών, των φτωχών αγροτών, του εργαζόμενου και εκμεταλλευόμενου λαού. Η κατάθεση πολιτικής πρότασης εξόδου απ’ την κρίση, η πρότασης εξουσίας και η οικοδόμηση πολιτικού μετώπου για την υλοποίησή της, θα δώσει ώθηση στους εργατικούς αγώνες, θα δημιουργήσει συνθήκες νίκης και απόσπασης καταχτήσεων του μαζικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: